top of page

SHIATSU, on el temps s'atura!

Updated: May 11, 2021

En un món accelarat ens hem acostumat a viure ràpid, a consumir ràpid, a viatjar ràpid, a tenir sexe ràpid... Volem la immediatesa en totes les facetes de la vida... Aconseguir una feina ràpidament, a sobre posar-nos d'un desamor ràpid, que la compra online arribi JA!, a aconseguir resultats al moment, que ens responguin al missatge a l'instant.


A la consulta ve gent que li fa por desaccelerar, en el moment que el seu cos sent l'alentiment de la respiració, del batec del cor, quan prenen consciència del pes del seu cos en el terra/camilla, els hi ve un sobrassalt, automàticament activen una alerta. Tenen la sensació que la Mort els ve a buscar.


L'addicció a viure ràpid fa que relaxar-se sigui la MORT. Entra el pànic, quan per un instant deixes de controlar la situació, ...

Acabes convertin-te en agresor i víctima de tu mateix.


Vaig passar una etapa de la meva vida que també era addicte a aquesta velocitat, al ritme frenètic de la societat. La sensació desagradable que feia la relaxació del cos! semblaba que em podia MORIR.


 

Necessitem moments de descans, de relaxar i aconseguir alentir el batec del cor, de respirar lent i profundament, de deixar anar les càrregues que acceptem durant el dia, durant el mes, durant l'any, durant la vida que decidim com viure.




Si et vols desenganxar de ser un addicte a l'estrés, t'ofereixo sistemes passius i actius. En aquest post et parlaré del SHIATSU com a sistema passiu per iniciar-te en la desacceleració .





El Shiatsu és el massatge que et permetrà entrar en un estat de benestar per relaxar el teu cos lentament.

Mitjançant pressions, amb les dits polses i amb els palmells de les mans, executades amb un ritme i una sauvitat adequada a tu, aconseguim que el teu cos es relaxi, recuperant la capacitat de regeneració, desintoxicació, metabolització i de descans.


De manera rítmica, com si d'un ball es tractés, els dits del terapèuta dancen sobre tot el teu cos, permetent escanejar i reconèixer les zones que tens oblidades. Les pressions t'ajudaran a alliberar les zones contracturades, aconseguint una relaxació muscular óptima. Cada punt estimulat li permet al teu cos desbloquejar estancaments i estimular les zones "adormides".


Un del objectius, durant la teràpia de Shiatsu, és aconseguir que la teva respiració canviï de forma natural, que tinguis una respiració més lenta i més profunda, una respiració abdominal, la respiració amb la que et converteixes amb aquell ser, recen nascut, que un dia va ser!




frases típiques de pacients després de rebre un shiatsu:


Wow!!! quin globu! no sé a on sóc! sembla que m'hagi prés alguna cosa.

Estava seguint per a on passaven les teves mans i de cop... he desaparegut.

És com si m'haguessin tret la motxilla que portava al damunt.

Vols tenir aquest sensació a on el temps s'atura? Et vols sentir millor físicament?


Escriu-me i parlem.


Xavier San


bottom of page