top of page

COMUNICACIÓ FALLIDA (2n part)

Quantes vegades ens ha passat que la parella comença a parlar i la veritat, NO escoltem, estem en un altre món, mirant el buit, potser pensant en altres coses...



Després, pot passar alguna cosa semblant al que em va ocurre a mi amb una parella. M'estava parlant i de sobte, vaig deixar de parar atenció, m'en vaig anar a un altre lloc i al tornar, vaig deixar la gran frase:

ES DEU ESTAR POSANT DE MODA...

eh?


Si si, vaig dir això i em vaig quedar tant tranquil, sense jo ser conscient que havia marxat de la conversa, deixat de parar atenció a la parella i la veritat, no sé a on vaig anar amb els meus pensaments. Una situació desagradable i un moment tens. No prestava atenció a la parella quan ella m'estava explicant una cosa. Va ser com CAURE AL BUIT.



 

He de dir que d'aquesta situació o semblants, es poden aprendre varies coses. En aquest post et parlaré de 2 concretament.

  1. cosa A MILLORAR: es escoltar i prestar atenció quan ens parlen i expliquen alguna cosa que per la persona del davant es important i ens vol compartir. Es viure en el moment PRESENT (això que está tant de moda!)

  2. cosa BONA: si alguna vegada t'ha passat alguna cosa semblant, tens la capacitat de poder “evadir-te” i això en procesos de meditacio és boníssim. Poder desconnectar del teu entorn ajuda en els primers passos a meditar.


1.- Utilizaré la meva frase que va caure del cel: ES DEU ESTAR POSANT DE MODA...

I axil és, tot el tema del mindfullnes, l'aquí i ara, totes aquestes coses que semblen que han sortit ara, és simplement reaprendre a escoltar y parar atenció en cada moment que vius. Així com quan parles amb la parella, o vas d'excursió, o en un deliciós àpat i també llegint un llibre apasionant o mirant la teva seria preferida... podem aplicar el estar presents, simplement és activar la comunicació básica:

  • Emetent un missatge. (parella, amics, llibre, seria, el vent, un animal,...)

  • el reps a través dels sentits . (oide, vista, tacte, gust, olfacte)

  • I ja pots respondre. (recorda que el silenci també és una resposta)

Això es saber estar en el moment present. Si coneixes els mecanismes per recuperar aquesta habilitar, gaudeixes de cada moment que vius en el dia.


2.- La cosa bona de poder-se evadir en una conversa, és que ens demostra que tenim la capacitat d'abstreure'ns quan hi ha soroll "la conversa d'abans". Aquesta capacitat és bona en el moment que l'activem conscientement i la gestionem.

Poder-se aillar del món dins del mateix món. A un manera de veure, és tenir UN SUPER PODER.

SIGUES LA TEVA PROPIA BOMBOLLA, EL TEU CERCLE DE CONFIANÇA.


Vols gestionar aquest super poder? T'atraveixes a tener aquesta fortalesa?

T'invito a donar el primer pas.


Escriu-me i parlem.


Xavier San

6 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page